McCarthy Tétraul Vancouver

when

2016

where

Vancouver, Canada

interior design

Bill Dowzer - BVN Design Architect

products

Parete RP - MDL System / MDL Light - iSatelliti S200

The new Vancouver offices of McCarthy Tétrault, an important law firm boasting ample international experience in every legal sector, occupies three floors of a prestigious, centrally-located skyscraper that offers spectacular views of the city. The three floors are linked by internal stairs and feature layouts that are decidedly unconventional for a large legal firm. The hierarchical organization of space has been abandoned in order to better foster collaboration, creativity, and productivity. The lawyers’ offices, delimited by transparent partition walls, are all of the same size and positioned in the central part of the building, in close contact with their assistants.
The perimeter of the building is occupied mainly by spaces set aside for meetings, informal gatherings, group and task workspaces, and relaxation zones. The furnishings, materials, finishes and colors complement and highlight the refined simplicity of the spatial design, aimed at creating a pleasant and functional work environment.

Series products:
Parete RP
Full-height partition wall system with frames in painted aluminum (black), with paneling in glass (straight and curved) and wood; sliding and swing doors.

MDL System
Workstations separated by panels accessorized by suspended shelves and containers; conference tables.

iSatelliti
Professional workstations with height-adjustable worktops (from 76 cm to 116 cm), completed by custom-designed shelving and wall-mounted containers.

Easy
Conference table and personalized furnishings in wood.

Work environments
Lawyers’ offices: 94
Open-space workstations: 121