Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005

Architectural and
interior design by:
Roberto Benavente
H+B DESIGN

Built directly against the cliff wall and incorporating the remains of the pre-existing castle, the  Musée de la Préhistoire di Les Eyzies-de Tayac houses the largest prehistoric archaeology collection in France. The permanent exhibition is organised over two levels: a first level dedicated to “prehistoric times”, telling of 400 thousand years of prehistory in France, and a second level dedicated to “prehistoric spaces”, with prehistoric hunting and fishing scenes, dwellings, burials and decorated caves. Exemplary in its design approach, well-balanced and extremely respectful of its contents, the internal fit-out has been conceived with human psychology in mind, showing great care for detail and a sensitive use of materials, technology, light and furnishings. Minimal in shape and innovative in concept, the custom-made showcases have been designed to cleverly set off the various artefacts without taking over the scene.

Custom products: Display system consisting of individual wall and floor-mounted showcases (design by Dante Bonuccelli).
Exhibition spaces.
Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005
Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005
Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005
Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005
Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005
Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005
Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005
Musée de la Préhistoire. Bordeaux 2005